Friends

ENHEAR'S BEAUTY

ENHEAR'S BEAUTY

Wednesday, 29 February 2012

premium beautiful.....

0
alhamdulliah.. aku masih mengamalkan sehingga kini..
dan sangat-sangat berpuas hati...

kesihata.. kecantikan dan KEYAKINAN..
belum coba belum tau..
right?

jusy PM me....

Tuesday, 28 February 2012

cara UKUR Premium beautiful

0

ini dedicated to my friends..
tapi untuk semua jugak lah kan...
actly, bagi aku.. lagi senang kalo aku ukur ja...
tapi, sebab korang jauh, just ukur and sms sizenya ja kay...


Cara Ukur Saiz Premium Beautiful.

Sebelum pakai premium beautiful ni..kita perlu tau ukuran badan kita untuk memastikan kita memakai saiz yang betul. Ini dapat mengelakkan daripada mengambil saiz yang salah dan tidak mendapat kesan yang diingini. Kita kena tau size yang sesuai dengan badan kita. Disini kaedah yang betul mengukur ukuran badan supaya kita mendapat saiz yang ideal untuk badan kita.Oh ya, sebelum terlupa ukuran diambil dalam sentimeter (cm). Dapatkan ukuran berikut:

1. Ukuran bahagian puncak breast (bust)
2. Ukuran bahagian bawah breast (under bust)
3. Ukuran pinggang (waist)
4. Ukuran puncak punggung (hips)

Pastikan ukuran diambil betul-betul di puncak teratas


Ukur betul-betul bawah breast


Ukur lilit pinggang


Ukuran puncak punggung

Selesai ambil ukuran, bagi detail kat aku kay. tunggu aku datang ke sana...hihihii....

Ukur lah sendiri dan anda boleh tau saiz PB anda.



1. Macam mana nak tentukan saiz CUP?
Formula: Puncak dada - bawah dada = ___ cm
Contoh: 92cm - 82cm = 10cm. Refer the table above, dapatkan saiz cup yang sesuai. 10cm dalam range 10-13, so cup saiz adalah C.

2. Macam mana nak tentukan saiz LONG BRA?
Contoh: Pinggang 75cm. So, 75cm dalam range 73-77, LONG BRA will be 75 & cup C = (75C)

3. Macam mana nak tentukan saiz WAIST NIPPER?
Contoh: Waist anda 75cm is between 73-79, so your WAIST NIPPER size is 76.

4. The last one is LONG GIRDLE
Formula: Puncak punggung - Pinggang = ____cm
Contoh: Kalau total cm adalah (>28), then u need to take one size bigger.


pape pun: just pm me kay.. for any futher information
 

Blog Archive

Blog List