Friends

ENHEAR'S BEAUTY

ENHEAR'S BEAUTY

Friday, 30 September 2011

LONG JOURNEY to MELAKA

0
how i miss this place a lot..
bila tah nk singgah lama kat sana..
semalam jumpa kawan aku fida dengan kawan kak da ja...
best nyakalo dapat tido sana...

Wednesday, 28 September 2011

HOw I LOVE MY JOB...

0
korang pernah tak jatuh cinta dengan kerja korang?
ahks..
aku?
aku suka tapi....
hihhihi....


korang pernah ke suka dengan kerja yang korang buat sekarang?
atau terpaksa...?
susah kan kalo terpaksa..
semua jadi tersekat dan menyekat..
kalo lah kita dapat jadi apa yang kita nak mesti kita sentiasa gembira...


semoga ALLAH tetap kan hati aku...
I LOVE MY JOB...


kepada yang terpaksa tu..
cuba untuk buat sesuatu dengan cara rela...
dan enjoy..
mesti happy punya...!!!
so..  enjoy!!!!!

Tuesday, 27 September 2011

macam mana nak ukur...PB?

0
pb ni banyak ukurannya.. tak macam gridle biasa..
selalunya.. diorg cuma ada size s,m, L,XL...
tp,bila jadi macam ni
ada dua kemungkinan..
1.bila terlalu ketat..
memang sekejab ja lah pakai..
2.kalo terlalu longgar..
wat pe pakai gridel kan?
so.. kena sedang2 ja lah..
ukuran macam tu selalu tak kena dengan badan..
contoh..
ada yang pinggang kecil tapi pinggul nya besar..
so.. it need a spesific size..

cara nak ukur..
tp yang penting..
make sure..
orang lain yang ukur kan untuk kita tau..
kita kena guna.. tali inci yang ada cm.. bkn inci tau..


1.ukuran bahagian puncak breast (bust)
2.ukuran bahagian bawah breast (under bust)
3.ukuran pinggang (waist)
4.ukuran puncak bonbon (hips)

kalo tak dapat gambar kan..
nanti aku tunjuk kan gmabr nya ye...

just told me ukuran nya aja ye...


Thursday, 22 September 2011

sakit belakang...

0
well... disebabkan MY BFF tanya aku pasal pb ni..
meh aku story sikit testimoni..

yg paling terdekat ngn aku my BROther..
yang jatuh tembok  time traini ng plapes..
dia laki tau.. nak kena cucuk painkiller ja pun dah RM7000..
bayang kan ye.. mahal tu..
tu belum tentu tak sakit dah..

aku suggest pakai bengkung pb..
dua hari dia pakai.. dia rasa nak pitam.. sakit..
mmmm...
kalo fikir logik, nape jadi macam tu...
fir dalam tulang bengkung pb bertindakbalas dengan badan...
alhamdullilah.. sekarang dia tak de lah sakit seteruk dulu..
tak selalu kebas kaki dah..

kes kedua.
kakak aku.,. yang lepas bersalin.. 
sakit belakang yang agak teruk.. tiap2 minggu kena berurut...
dia yang first pakai pb ni..dan suggest kat aku
alhamdullilah.. sekarang, dia dah tak sakit dah...

kes ketiga.. dan memang banyak testimoni bergini...
akak ni.. slipdisk yang teruk.. jatuh masa kecil..
kalo kita pegang tulang belakang.. 
kita dapat rasa ada lekuk..
dokter nak operate... dan jumlah operation nya RM25k
bkn rm25 ringgit okay....
then, husband dia beli pb dan suruh dia pakai..
after 3 days...
alhamdullilah
si suami tak rasa dah lekuk kat belkang bini dia..
maybe ni kes yang paling cepat kesannya..
tengok lah atas penerimaan badan seseorang macam mana...

ini testimoni.. dan ..belum cuba belum tau..
tawakal ja.. dan berdoa..
janji ada usaha kan?

well.. kalo berminat just tell me...
memang mahal.. tapi ada function nya...
bayar lah ansuran... bukan susah pun...
aku just nk share ja ...

penat belum abih lagi..
bahasa aku tigntong sikit tau...hahahhaah



Thursday, 15 September 2011

TERIMA KASIH mida...

0
akak aku ada bercerita produk pb 
ni kat one of my fenz yang baru ja lepas bersalin..
anak dia da 4 bulan...

masalah utama dia...
1. sakit belakang...
2. cepat penat

well... after she used 1 weeks...
she text and thanks to me...
well. that was the great things..
yang penting kepuasan penguna..
baru lah betull...

dia rasa selesa..
tak susah pun nak pakai...
lepas pakai.. nak tinggal pun sayang...

suami dia puas hati..
dont say yang korset ni untuk cantik ja tau..
sebab bukan untuk cantik pun...
sebab aku yang tak cantik ni..
pakai ja...
nak betul kan statment...
actlly.. 70% kesihatan..
30% kecantikan...
100% confident...
hihihi....

kita tak boleh bertuhan kan apa2..
janji.. kita berusaha...

p/s: aku cuma berkongsi apa yang aku pakai.. sangat best...

confident....!!!

0
al kisah...
aku dah pakai satu produk ni...
apa dia?
taraaaa..................

cantik tak?

hahahah...
dulu aku macam ni..
sebelum aku pakai..


dan skrg?
hihhih..


kenapa aku pakai.....?
dulu memang sebab nak kurus..
tapi aku dah kurus sekarang ni...
hihhih..
kurus ke?
tapi...
after aku pakai ni..
aku rasa perubahan....
1. tak letih...
2. tido sangat nynyak...
3. period teratur...
4. tak sakit belakang..
5. last... confident..
alhamdullilah...

aku selalu pakai bra size yang salah..
memang fail lah bab kira size bra...
akibat nya...
tettttt... nak gitau pun malu..
tapi after pakai ni..
i got my actual breast..
hahahah...

nama pun tak kawin ag..
kena lah jaga kan kan...

yang dah kawin lagi lah kena jaga..
yang penting niat.. untuk suami ye...




 

Blog Archive

Blog List