Friends

ENHEAR'S BEAUTY

ENHEAR'S BEAUTY

Tuesday, 10 July 2012

y a k i n

0
berlajar untuk lebih yakin dengan apa yang kita buat sekarang...
dan aku sangat bersyukur....


;)


what i want to share


Sminggu sblm raya dapat bonus RM4500... 3 minggu pas raya dapat lagi bonus RM2500... sbulan pas tu blh dapat lg RM7500... dapat lg 1 pakej pelancongan VVIP ke London Paris bln 3 thn depan...Alhamdulillah..luasnya rezeki Tuhan... tp kena ingat, Tuhan mahal adil....sape nak???


just PM me for more info kay...

Monday, 9 July 2012

i won't never give up

0

Thursday, 5 July 2012

aku dan kisah ku...

0
dulu aku hanya biasa2 ja.. hitam dan putih.. senyum ketawa.. 
kini...
terpaksa menempuhi semuanya sendiri... tanpa sesiapa pun tahu



fightn for ur life,,,,

Wednesday, 4 July 2012

SLIP DISC

0
apa lah menda slip disc ni?
macam disc salah letak pun ye jugak...


Slipped disc secara ringkas bermaksud tulang belakang yang “teralih” atau “mengelongsor dari kedudukan asal. Ini disebabkab oleh gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan telah bocor seterusnya mengakibatkan alihan. Apabila ini terjadi, tulang akan menekan pula saraf-saraf yang mengawal anggota badan seperti kaki, tangan dan leher. Kesakitan melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas pergerakan akan terbatas.

FAHAM TAK?
saya menpunyai 4,5 orang kawan yang paling sayang... yang terlibat dengan kes slip dics..

so sapa yang paling berisiko akan kena slip dick ni???
1. orang yang bersukan...
2. orang yang baru lepas bersalin..
3.yang acident..

sakit?!!!
cuba banyangkan... kalo sakit... sampai.. kaki kebas tak boleh berjalan?!!
teruk   kan?
itu lah dugaan kita.. kita? hanya mampu berusaha...
so..

cara nak rawat?

1) Physiotherapy – menjalani sesi dengan pakar yang menunjukkan kaedah senaman yang betul untuk menguatkan otot. Ini termasuklah sesi rawatan menggunakan tuala panas pada bahagian sakit.
2) Stereoid – Untuk kesakitan biasa, suntikan stereoid dapat menguatkan otot belakang dan mengurangkan kesakitan
3) Pembedahan – Ini adalah langkah terakhir di mana bahagian tulang dan disc yang terkeluar akan dikikis. Untuk kes yang lebih serius, kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang
kos pembedahan.. lebih kurang RM10 000?
satu jumlah yang sangat besar..KALO UNTUK SAYA...
cara lain...
Cara Mengelakkan
Berikut ialah cara untuk mengelakkan slipped disc:
  1. Berat Badan
  2. Senaman
  3. Posture
  4. Mengangkat

so....
kebaikan dan kelebihan waist nipper priemum beautiful???
BENGKUNG (WAIST NIPPER)
  • Tali ini kegunaannya untuk mengemas dan merampingkan pinggang.  Cara menggunakannya, tarik nafas sebelum menarik tali tersebut.
  • Badan yang gemuk dan ‘flabby’ akan automatik menjadi ramping.
  • Sesiapa yang tiada pinggang ALAMILAH SENDIRI! Sehingga kini ini belum ada rekod aduan mengatakan tali ini pernah putus.  Made in Japan- bukan seperti tali biasa, sangat kukuh buatannya.
  • Batang keluli memori (Ada 7 tulang kesemuanya) dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  • Tulang-tulang ini sangat lembut dan mengikut bentuk badan-keselesaan sepanjang hari.
  • Kesan ‘effect’ pemakaian kimono pada wanita jepun ini di applikasikan keatas teknologi pembuatan bengkung premium beautiful.
  • ANDA tidak akan bongkok sehingga ke tua jika amalkan pemakaian bengkung.
  • Sakit pinggang/belakang juga akan LENYAP juga dari badan!

  • Cangkuk 3 laras disisi untuk keselesaan badan dan mempercepatkan pembakaran lemak degil disini.
  • Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  • Perut menjadi kemas dan rata disini. Amat sesuai juga untuk kaum adam yang ‘boroi’.
  • Alamilah sendiri keberkesanannya

 faham tak ke panjang?setiap bahagian WN ini berfungsi utuk membetulkan posture badan kita..dan mengembalikannya bentuk tulang belkang yang betul...


so any question and to know testimoni..
let me know....

no phone: 0124004623


fall in love with blue

0
yup..
i start fall in love with blue..

because of this
lalalalalaalala....


Tuesday, 3 July 2012

testimoni PREMIUM BEAUTIFUL

0
terlalu banyak testimoni yang menarik yang saya da jumpa
dan yang saya alami sendiri..


dan ini.. merupakan testimoni dari sebahagian customer pemimpin saya..
http://mohamedazlan.wordpress.com/2012/06/07/testimoni-korset-premium-beautiful/


kamaliah hussin.. yang paling banyak membantu saya dalam bisness ini..
walaupun pada mulanya.. kami tidak pernah kenal satu sama lain..
kini dia seperti kakak saya sendiri..
tersangat bersyukur...


u what to know more..
boleh pm saya di facebook atau,,
hubungi 012-4004623..
kepada yang berada di area banting... putrajaya.. kajang.. bangi.. ampang..
atau kawasan yang terdekat.. berminat untuk cuba pakai..
sanagat di alu-alukan..


cuma mahu berkongsi...
;)



B O N U S R A Y A ??????

0
bila..... sudah terbiasa dengan pemikiran makan gaji...
peace...
bila mau keluar dari pemikiran ini???!!!

all in our mind set..
sapa yang nak ubah?!!




KUALA LUMPUR: Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini.
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berkata kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.

“Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini,” kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan, semalam.
Katanya, bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara.

Perdana Menteri berkata, kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas itu dapat meringankan beban penjawat awam dan pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Aidilfitri.

“Ini menunjukkan kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajikan penjawat awam dan pesara kerajaan,” kata Najib.

BrEAST CAncer

0
Assalamualaikum W.B.T dan salam satu malaysia semua...


hari saya nak citer sikit pasal KELEBIHAN LONG BRA PREMIUM BEAUTIFUL....


JUM TENGOK GAMBAR NI
SUMBER :  http://drzubaidi.com/blog/?p=2841


INI GAMBAR YANG PALING TAK NGERI YANG BOLEH SAYA UPLOAD...
nothing much to say..
ini ja yang boleh digambarkan..


no one knows bila kita akan sakit..tanpa
kadang kala.. berlaku tanpa kita sedar...


mencegah lebih baik daripada mengubati..


selain untuk kecantikan... 70% premium beautiful ini lebih kepada untuk kesihatan...


Premium Beautiful terbukti boleh membantu mengesan dan mencegah daripada berlaku pertumbuhan BARAH dari peringkat awal lagi. Anda akan terasa sakit pada payudara pada kali pertama pemakaian Premium Beautiful, sekiranya anda menghidapi barah payudara walaupun pada peringkat awal. Dan ini menandakan anda perlu berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan lanjut. 


Semua orang tau kelebihan yang sangat banyak bila pakai Premium Beautiful. So entry ni, saya akan terangkan in detail kelebihan Long Bra Premium Beautiful

Fungsi:
  • Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.
  • Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.
  • Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coil dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.
  • 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  • Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.
  • Rekaan bentuk ' U ' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.
  • Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
p/s: any quetion... call me.. in my fb..

Monday, 2 July 2012

cara mencuci premium beutiful

0

Untuk sentiasa memastikan mutu fabrik PREMIUM BEAUTIFUL sentiasa berkeadaan memuaskan dan mengekalkan kualiti sinaran Far Infra Red Rays ( FIR )....
cara sebenar mencuci premiur beutiful....
jum sama2 kita berkongsi..
cara ini sangat penting untuk kekal kan fir tidak hilang


1. Cuci pakaian dalam istimewa ini dengan mnggunakan tangan....JANGAN sesekali basuh menggunakan mesin basuh.....!!!

2. Larutkan 1 penutup PB Wash @ pencuci liquid ke dalam air suam ~ suhu air yg digunakan adalah antara 30 - 40 drjh celcius. Seeloknya gunakan baldi atau besen.
Rendam PB hanya 10 minit sahaja sambil gosok2 manja @ lembut... Jangan kasar2 ye.

3. Bilas sekurang kurangnya 3 kali dengan air bersih. Elakkan memintal @ memerah dengan kuat.


4. Sangkutkan PB di dalam toilet supaya air basuhan menitis dan mengering. Atau gunakan tuala kering untuk menyerap air yg terdapat pada pakaian dalam.

5. Kemaskan bentuk pakaian dalam kepada bentuk asal dan keringkan ditempat yg berangin, atau sidai di bawah kipas untuk lebih cepat kering.

PB akan kering dalam masa 4-6 jam. So, masa terbaik untuk cuci adalah selepas balik kerja.

( ELAKKAN PANCARAN MATAHARI DAN PENGGUNAAN SETERIKA )


memang pb ini sangat senang kering..
alhamdullilah saya tak pernah miss untuk pakai pb ni..
sama-sama lah kita merasai kehebatan pb...
kita mampu berusaha...
dan bertawakal lah pada NYA

BLUE WORLD MANIA

0

seminar b.m.w berjalan dengan lancar nya...
majlis ilmu berjalan dengan sangat lancar...
pape pun...

Alhamdulillah... sangat bersyukur dan sangat bertuah kerana dipertemukan dengan insan2

 hebat dalam kumpulan ini. jutaan terima kasih buat pemimpin2 yang sangat saya sayangi cdm 
Cdm Cschan dan madam Lam, CDM Siti Rohana Yusoff dan CDM Azlan Deraman, pemimpin 
BMW yang dikasihi CDM Ramzi Abdul dan CDM Zalina Muhammad Zain di atas segala 
persiapan dlm menjayakan Seminar Mega - Excellent Enterprenuer - Bridge to Success. majlis

 yang membuka mata saya tentang bertapa pentingnya.. berimpaian dan bermatlamat jelas 

untuk berjaya dalam bisnes ni...

tak lupa buat pemimpin yang yang tak putus-putus memberi kata-kata semangat CDM kak yah.

 orang yang selalu menjadi penguat semangat diri CDM kamaliah hussin dan DDM abg lan di 

atas sokongan. tak lupa buat pemimpin yang paling hampir dengan saya.. dan tak pernah 

penat membantu saya.. bakal ddm syed abu bakar dan pasangan dsm kak atun...

terima kasih terima kasih dan terima kasih

kepada smua..

kerana selalu membantu.. menolong.
.
dan tak putus asa menujuk ajar saya...

Together Everyone Achieve More & Together We Will Be in London & Paris! Aummm!!!
 

Blog Archive

Blog List