Friends

ENHEAR'S BEAUTY

ENHEAR'S BEAUTY

Wednesday, 4 July 2012

SLIP DISC

apa lah menda slip disc ni?
macam disc salah letak pun ye jugak...


Slipped disc secara ringkas bermaksud tulang belakang yang “teralih” atau “mengelongsor dari kedudukan asal. Ini disebabkab oleh gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan telah bocor seterusnya mengakibatkan alihan. Apabila ini terjadi, tulang akan menekan pula saraf-saraf yang mengawal anggota badan seperti kaki, tangan dan leher. Kesakitan melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas pergerakan akan terbatas.

FAHAM TAK?
saya menpunyai 4,5 orang kawan yang paling sayang... yang terlibat dengan kes slip dics..

so sapa yang paling berisiko akan kena slip dick ni???
1. orang yang bersukan...
2. orang yang baru lepas bersalin..
3.yang acident..

sakit?!!!
cuba banyangkan... kalo sakit... sampai.. kaki kebas tak boleh berjalan?!!
teruk   kan?
itu lah dugaan kita.. kita? hanya mampu berusaha...
so..

cara nak rawat?

1) Physiotherapy – menjalani sesi dengan pakar yang menunjukkan kaedah senaman yang betul untuk menguatkan otot. Ini termasuklah sesi rawatan menggunakan tuala panas pada bahagian sakit.
2) Stereoid – Untuk kesakitan biasa, suntikan stereoid dapat menguatkan otot belakang dan mengurangkan kesakitan
3) Pembedahan – Ini adalah langkah terakhir di mana bahagian tulang dan disc yang terkeluar akan dikikis. Untuk kes yang lebih serius, kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang
kos pembedahan.. lebih kurang RM10 000?
satu jumlah yang sangat besar..KALO UNTUK SAYA...
cara lain...
Cara Mengelakkan
Berikut ialah cara untuk mengelakkan slipped disc:
  1. Berat Badan
  2. Senaman
  3. Posture
  4. Mengangkat

so....
kebaikan dan kelebihan waist nipper priemum beautiful???
BENGKUNG (WAIST NIPPER)
  • Tali ini kegunaannya untuk mengemas dan merampingkan pinggang.  Cara menggunakannya, tarik nafas sebelum menarik tali tersebut.
  • Badan yang gemuk dan ‘flabby’ akan automatik menjadi ramping.
  • Sesiapa yang tiada pinggang ALAMILAH SENDIRI! Sehingga kini ini belum ada rekod aduan mengatakan tali ini pernah putus.  Made in Japan- bukan seperti tali biasa, sangat kukuh buatannya.
  • Batang keluli memori (Ada 7 tulang kesemuanya) dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  • Tulang-tulang ini sangat lembut dan mengikut bentuk badan-keselesaan sepanjang hari.
  • Kesan ‘effect’ pemakaian kimono pada wanita jepun ini di applikasikan keatas teknologi pembuatan bengkung premium beautiful.
  • ANDA tidak akan bongkok sehingga ke tua jika amalkan pemakaian bengkung.
  • Sakit pinggang/belakang juga akan LENYAP juga dari badan!

  • Cangkuk 3 laras disisi untuk keselesaan badan dan mempercepatkan pembakaran lemak degil disini.
  • Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  • Perut menjadi kemas dan rata disini. Amat sesuai juga untuk kaum adam yang ‘boroi’.
  • Alamilah sendiri keberkesanannya

 faham tak ke panjang?setiap bahagian WN ini berfungsi utuk membetulkan posture badan kita..dan mengembalikannya bentuk tulang belkang yang betul...


so any question and to know testimoni..
let me know....

no phone: 0124004623


0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

Blog List